8.10.2024. 11:13
6
Kapidžić: SDA je apsolutni pobjednik izbora u Sarajevu. NiP je završio svoju priču u KS, a to znači kraj "Trojke" u državi i to dolazi 2026. godine
Predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDA Sarajevo i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić osvrnuo se na rezultate Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, a posebno na rezultate koje je ostvarila Stranka demokratske akcije.

Kapidžić se zahvalio svim glasačima koji su obavili svoju građansku dužnost i izašli na glasanje.

- Nažalost, izlaznost je manja nego što bi trebala biti, ali s obzirom na nivo političke svijesti onih koji se kandiduju, broj političkih opcija i kvalitet na političkoj sceni koji se već godinama nudi potpuno je razumljiva apstinencija od glasanja velikog broja registrovanih glasača. Kako god, posebna zahvala ide svim onim glasačima koji su dali podršku SDA kandidatima za načelnike i za općinska vijeća. Apsolutna pobjeda SDA u Kantonu Sarajevo kao i u cijeloj Federaciji je sada nakon zvaničnih rezultata CIK-a sa više od 90 posto obrađenih glasačkih listića potpuno jasna kao što je jasna poruka građana da na predstojećim općim izborima 2026. SDA će biti većinski izbor naroda. Zbog te činjenice nervoza rukovodstava "Trojke" u, sinoćnjem "slavljeničkom" programu na FACE TV-u je bila odviše očita da se može slobodno reći da su gosti iz "Trojke" koji su dolazili kod svog medijskog gurua zapravo dolazili na žalost, a ne na proslavu - naveo je Kapidžić.

Dodao je "da je bilo baš žalosno gledati kako dojučerašnji 'vladari' političke nametnute situacije u BiH cijelu emisiju komentarišu Harisa Zahiragića i mene kao nekoga ko će uništiti SDA u Kantonu Sarajevo i da se, kako kažu, ne brinu za svoje rezultate dok smo mi tu".

- Da je to tako, oni bi se ušutjeli i trljali ruke čekajući da posao propasti SDA za njih odradimo do kraja. Ne bi zasigurno cijelu večer SDA spašavali od nas. Uistinu žalostan pokušaj očajnika... Dakle, istina je da smo apsolutni pobjednici sa vjerovatno više od 45.000 glasova za općinska vijeća na području Kantona Sarajevo, a prije samo dvije godine smo bili pobjednici u Kantonu sa 39 i kusur hiljada uz daleko veću izlaznost. Svjesni su svi iz "Trojke" da skupa sa SBiH i DF-om smo po broju glasova apsolutna većina na nivou Kantona, a znatna većina u četiri gradske općine. I nemaju za nas lijeka. Sve što im je ostalo jeste da javnost ponovo prevare na svojim medijima tako što će se sakriti iza tijesnog poraza našeg fantastičnog kandidata za Općinu Ilijaš - navodi Kapidžić te dodaje:

- Nisu svoju zabrinutost uspjeli sakriti iza zaleđenih osmjeha i izgubljenih pogleda. Znaju dobro da je NiP završio svoju priču u KS. Kraj priče NiP-a u KS je kraj priče "Trojke" u državi. To dolazi 2026. godine ako Bog da. Zato ovom prilikom želim da čestitam svim kandidatima SDA na svim listama u KS na briljantnoj pobjedi i odličnoj kampanji u proteklih 30-ak dana. Posebno želim da pohvalim kandidate općinskih organizacija Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad koji su nastupili bez svog kandidata za općinskog načelnika. Njihov rezultat je fascinantan i neizmjerno sam ponosan na njihove odlične, nove i interesantne kampanje. Oni su pravi primjer pozitivnih promjena koje su se desile u SDA KS u proteklih par godina. Također, želim da se zahvalim i našim kandidatima Nerminu Hodžiću, Dženanu Selimbegoviću i Samiru Lokvančiću na odličnoj kampanji koju su vodili kao SDA kandidati za načelnike Ilijaša, Starog Grada i Ilidže. Iako nažalost nismo tu dobili načelnike, zasigurno smo dobili vrhunske kadrove na koje možemo da računamo u budućnosti i u političkim bitkama koje su pred nama. Velike čestitke i sve pohvale novim načelnicima Eldaru Čomoru, Migdadu Hasanoviću i Ibri Berilu kao i svim kandidatima koji su prošli u općinska vijeća pobjedničkih općina Hadžića, Vogošće i Trnova. Na kraju mogu samo da konstatujem da smo svi zajedno dokazali da su promjene moguće i da to glasači uvijek prepoznaju i uvijek nagrade. Nastavit ćemo, ako Bog da, ovaj put promjena do konačne pobjede 2026. godine i kraja NiP-a i "Trojke" - stoji u Facebook objavi Kapidžića.



(Ajdin B.)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.