8.10.2024. 13:51
0
Ministrica Sanja Vlaisavljević primila prijetnje smrću: "Ne ubija se topom muha..."
Zastrašujuće prijetnje smrću "Metak u čelo…" osvanule su na službenom ulazu ministrice Sanje Vlaisavljević na zgradi Federalnog ministarstva kulture i sporta, saopćeno je iz tog ministarstva.

“Na tabli pored službenog ulaza Federalnog ministarstva kulture jutros je osvanuo natpis prijetećeg sadržaja koji su, po dolasku na posao”, uočili zaposlenici Ministarstva.

Na tabli je markerom ispisana sljedeća poruka:

“Ne ubija se topom muha.

Kršum~bešum’ najbolji ubica.

‘Ma kane vade humus’ – ‘dederaga oktant’

‘Delo-ῡ-morte'”

Iz Ministarstva su objavili i prijevod spornog teksta: “Ne ubija se topom muha. Metak u čelo je najbolji ubojica. Bit ćete plijen kao što je i dato obećanje. Sve će biti završeno smrću.”



Uvidom u kamere Federalnog ministarstva kulture i sporta, primijećeno je da je nepoznata muška osoba, oko 1 sat i 50 minuta iza ponoći, 8. 10. 2024. godine, prišla službenom ulazu Ministarstva te ispisala zastrašujuće prijetnje na ploči kojom su obilježena parking mjesta Ministarstva na službenom ulazu na koji ulazi ministrica Sanja Vlaisavljević, te se potom udaljila s mjesta događaja.

“O svemu je obaviještena Policijska uprava Centar čiji službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj”, saopćeno je.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.