8.10.2024. 16:35
0
Političar nasrnuo na Orbana u Evropskom parlamentu: Objavljen snimak
Član mađarske Demokratske koalicije Marton Đekićki danas je nasrnuo na mađarskog premijera Viktora Obrana, tokom konferencije za medije u Evropskom parlamentu.

Video-snimak koji je objavio Corriero della Sera pokazuje muškarca, koga obezbjeđenje podiže sa poda, kako viče na premijera.

Orban nije povrijeđen u incidentu, a obezbjeđenje je brzo savladalo Đekićkog i bacilo na pod, nakon čega je izveden iz prostorije.


''Za koliko ste izdali državu, premijeru?'', upitao je Đekićki Orbana dok su ga tjelohranitelji vodili van sale.

Orban je nakon incidenta prokomentarisao da je ''mađarski direktan jezik, a da komunikacija umije da bude gruba'', prenosi mađarski Telex.

''Kada jedan političar kaže drugom da je negativac, u našoj kulturi to znači 'ne slažem s vama'“, rekao je Orban.

Kako podsjeća Telex, Đekićki je početkom septembra bacio novčiće na Orbana prilikom incidenta u Keču u znak protesta.

(Ajdin B.)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.