8.10.2024. 9:49
1
Užas u Meksiku: Gradonačelnik ubijen nekoliko dana nakon što je došao na vlast
Gradonačelnik meksičkog grada Chilpancinga ubijen je samo nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti, javlja Sky News.

Alejandro Arcos položio je zakletvu prošlog ponedjeljka kao gradonačelnik Chilpancinga, jugozapadnog grada koji je glavni grad države Guerrero, gdje se nalazi Acapulco.

Područje je već dugo opterećeno nasiljem zbog kriminalnih grupa i droge.

Neprovjereni izvještaji govore da je Arcosu odrubljena glava. Policija nije potvrdila nikakve detalje o njegovoj smrti, ali prizori s mjesta događaja u Chilpancingu objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da je glava gradonačelnika odrubljena te da se nalazila na krovu terenca.

"Njegov gubitak oplakuje cijela zajednica Guerrera. Ispunjeni smo ogorčenjem", rekla je guvernerka Guerrera Evelyn Salgado u izjavi, piše Sky News.



 

Meksiko
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.