8.10.2024. 16:25
0
Sutra se nastavlja suđenje Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću
Pred Sudom BiH sutra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku RS Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika RS" Milošu Lukiću, rekao je danas Srni branilac predsjednika Srpske Goran Bubić.

"Odbrana drugooptuženog Lukića izvodi materijalne dokaze. I Tužilaštvo će predložiti svoje dokaze, a odbrana će se izjasniti o njima", rekao je Bubić.

Bubić je istakao da će suđenje biti nastavljeno u 13 sati.

Na prošlom ročištu 25. septembra generalni sekretar Vlade RS-a Dalibor Panić izjavio je da niko, pa ni visoki predstavnik ili OHR, ne može da zaustavi objavljivanje zakonskih rješenja koja usvoji Narodna skupština RS-a.

Na pitanje Dodika da li je zakonom i Ustavom RS-a predviđeno da zakone može donositi visoki predstavnik, OHR ili Christian Schmidt, Panić je rekao da ni Schmidt niti OHR nisu predviđeni kao zakonodavno tijelo.

Sudija Sena Uzunović je odbila prijedlog za saslušanje Schmidta, uz obrazloženje da on uživa "pravo diplomatskog imuniteta" i da okolnosti na koje bi bio saslušan u svojstvu svjedoka "nisu predmet optuženja".

Dodik je nakon suđenja izjavio da Sud BiH nastavlja sa farsom i par ekselans političkim procesom protiv njega i Lukića iako taj sud "nije mogao ništa da dokaže nego je blefirao."

Tužilaštvo BiH tereti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika RS-a" Miloša Lukića za nepoštivanje odluka visokog predstavnika.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.