8.10.2024. 10:39
2
Javila se Jelena Trivić i odgovorila Dodiku: "Jučer mi je poručio da sam betonirana i sahranjena, a moraću ga razočarati..."
FOTO: facebook
Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, obratila se javnosti nakon izbora, komentarišući rezultate svoje stranke.

„Poštovani građani Republike Srpske,

Koristim ovu priliku da vam se u ime Narodnog fronta i svoje lično ime zahvalim za podršku koju ste nam pružili na ovim izborima. Zahvaljujem se svim volonterima, posmatračima i timovima koji su iznijeli ovu kampanju.

Moram naglasiti da smo kao nova stranka kojoj su ovo prvi izbori postali parlamentarni u 20 lokalnih zajednica širom Republike Srpske što je značajan rezultat, ali daleko manje u broju glasova od onog što smo realno očekivali.

U Banjaluci smo najmanje zadovoljni i radimo i dalje na analizi uzroka ovakvog rezultata.

Meni je Milorad Dodik juče poručio da sam betonirana i sahranjena, a moraću ga razočarati da i Narodni front i ja nastavljamo dalje, svom snagom protiv kriminalnih, koruptivnih i simbioznih politika.

Kao što sam rekla u izbornoj noći, mi smo iznosili istinu, koja možda jedan dio građana nije baš zanimala, a nekom je bila prebrutalna. Ništa nismo rekli što je neistina.

Kritikovali smo jednako obe strane, stablo korupcije Dodikovih firmi ne može biti nikako kritika samo Stanivukovića koji ga nije iznio, nego kritika samog Dodika i politike privatizovanog i zarobljenog društva. Na reket pored raspale teniske arene okačili smo bilbord i Dodika i Drinića, što je opet bila kritika obe strane. U slučaju Izet Beganović „upirali smo prst“ i u SNSD i u PDP po tom slučaju.

Zašto i kako je politika simbioze i način političkog djelovanja Milorada Dodika, a koji je do srži usvojio Stanivuković postao ponovo prihvatljiv velikom broju Banjalučana, to je već za dublju analizu. Zašto i kako je politika simbioze pobijedila u Banjaluci takođe je za detaljnu analizu.

Svakako, to ne znači da ćemo mi prestati da ukazujemo na kriminal i nezakonit rad, jer ako mi to prestanemo da radimo, skoro da neće biti nikog da o tome govori. Naša temeljna politika ostaje borba protiv kriminala i korupcije, koliko god bilo ljudi koji smatraju da je to ispravno, borićemo se za njih.

Predstavljali smo i svoj program (ako govorim o Banjaluci), i stanove za mlade, i slobodne ekonomske zone, i pitanje vrtića, saobraćaja, i vodosnabdijevanja, izgradnje mostova, ali kao ni za kritiku štetnih simbioznih politika, očigledno nismo pronašli način da to dopre do većeg broja ljudi. Generalno, druga dva politička bloka imala su daleko daleko veće resurse od nas, i materijalne, i ljudske i medijske.

Moram naglasiti i činjenicu, analizirajući rezultate širom Republike Srpske, da su kao nikad do sada, radile pare. Stranke koje su imale novac ušle su među narod i na razne načine kupovale naklonost građana. Mi nijedan glas nismo dobili na taj način niti ćemo ikad to početi raditi.

Analiziramo i dalje naše greške i svoje politike i rad korigovaćemo u određenoj mjeri, ali ne u onim temeljnim porukama, koje se tiču borbe protiv kriminala i korupcije, nezakonitog rada, i naše težnje da Republika Srpska postane slobodno i pravedno društvo.“Radi se o R.S. (66), čiji je nestanak prijavljen 4.oktobra.

- Nakon uviđaja tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvaru Konjic-naveli su iz MUP-a HNK.

Na području Donje Jablanice pronađeno je beživotno tijelo Đ.M. (85), a pronalasku je policiju obavijestio potražni tim FUCZ-a.

Uviđaj na licu mjesta izvršila je ekipa za uviđaj Odjela kriminalističke policije PU Konjic i PS Jablanica.

Podsjetimo, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNK-a, iznosi 18. Od ukupnog broja smrtno stradalih, 16 je osoba iz Jablanice, dvije iz Konjica. Prema podacima MUP-a, u Konjicu je aktivna potraga za tri prijavljene nestale osobe, a u Jablanici za njih četiri. Od 18 smrtno stradalih, jedno je tijelo još neidentificirano.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.