8.10.2024. 11:02
0
Dječak ubica iz Ribnikara stigao na sud: Danas svjedoči u postupku protiv svojih roditelja
FOTO: KURIR.RS
U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dječaka koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero učenika i zaštitara.

Na današnjem suđenju svjedočit će maloljetni ubica Kosta, koji je oko 9 sati sanitetom doveden u Ustaničku ulicu uz pratnju policije, javlja Nova.rs.

Danas je predviđeno da dječak svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. Obzirom na to da je u trenutku izvršenja masakra bio maloljetan, neće snositi kaznenu odgovornost za svoje djelo. Telegraf navodi da će dječak najvjerojatnije govoriti o tome na koji način je njegov otac čuvao oružje te kako je on došao do njega.

Kosta će biti u prostoriji za zaštićene svjedoke, odakle ga nitko ne može vidjeti. No on će moći vidjeti sve u sudnici.

Otac Vladimir Kecmanović tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je, kako se navodi, svog tada 13-godišnjeg sina vodio u streljanu i učio ga pucati, a također nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u kući. On se nalazi u pritvoru od 3. maja kada je priveden.

Majka ubice, Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, s obzirom na to da je njezin DNA pronađen na jednoj od čahura u učionici, kao i na gumici za kosu koja je bila vezana za bocu u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Kosta K. je 3. maja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.