8.10.2024. 19:04
0
Hezbollah spriječio pokušaj izraelskih snaga da upadnu u grad u južnom Libanu
Libanska grupa Hezbollah saopćila je u utorak da su njihovi borci spriječili pokušaj izraelskih kopnenih snaga da upadnu u pogranični grad Al-Labouneh u južnom Libanu.

Hezbollah je naveo da su izraelske snage pokušale ući u grad iza položaja snaga mirovne misije Ujedinjenih nacija u Libanonu (UNIFIL) koje se nalaze na tom području.

U saopćenju se navodi da su se borci Hezbollaha sukobili sa izraelskim snagama kojima su, kako se dodaje, nanijeli žrtve te ih prisilili da se povuku.

Izrael je pokrenuo masivne zračne napade širom Libana protiv Hezbollaha od 23. septembra, u kojima je ubijeno više od 1.250 ljudi, ranjeno 3.618, a raseljeno više od 1,2 miliona.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.