26.8.2024. 11:10
0
Zaposlenici NUB BiH obustavili pružanje usluga do daljnjeg
Vijeće uposlenika Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUB BiH) upozorilo je danas u Sarajevu da zaposlenici te institucije od današnjeg dana obustavljaju pružanje usluga javnosti do daljnjeg.

"Počevši od danas, 26. 08. 2024. godine, zaposlenici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine obustavljaju pružanje usluga javnosti do daljnjeg.

Razlog za ovu odluku je nedostatak konkretne politike od strane vlasti za rješavanje naše situacije, zbog čega vise nemamo uslova za funkcioniranje i rad institucije", istaknuto je na press konferenciji.

Radnici će nastaviti da rade na pronalaženju dodatnih rješenja kako bi obezbijedili stabilnost i nastavak svih aktivnosti, a njihovi zahtjevi ostaju isti, a to je imenovanje upravljačke strukture i definisan i stabilan pravni i finansijski status Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.